Det blev så krångligt att byta fönster så vi överväger att hitta en helhetslösning istället

Våra fönster på huset har verkligen sett sina bästa dagar och vi bestämde oss för att det var dags att få dem utbytta. Efter mycket efterforskning på olika gör-det-själv sajter insåg vi snart att det här med att montera fönster, det är nog inte så lätt som man kan tro. Vi bestämde oss i alla fall för att prova, men efter många svordomar insåg vi att det är nog bäst att anlita ett proffs.

På jakt efter duktiga hantverkare

Vi ändrade våran sökning från ”byta fönster själv” till ”proffsiga fönstermontörer”. Efter att ha läst spaltmeter med recensioner av olika hantverksfirmor hittade vi tillslut ett lokalt företag som erbjöd sig att utföra arbetet till ett rimligt pris. Så här i efterhand är vi mycket nöjda med vårat beslut att ta in hjälp. Vi hade knappast kunnat göra ett bättre jobb själva och nu kan vi sova gott om nätterna med vetskapen att våra nya fina fönster sitter monterade enligt konstens alla regler. Om du ändå överväger att byta själv tänk på det här först:

  • Det ska bli tätt
  • Det ska bli rakt
  • Det ska eventuellt vara godkänt av försäkringsbolaget

När du söker runt på nätet kommer du antagligen hitta ett flertal skribenter som hävdar att det är väldigt lätt att byta fönster. Då är det inte ovanligt att glömma bort att de som skriver sannolikt är mycket intresserade av husrenovering och förmodligen har gjort ett byte ett flertal gånger. Det är också lockande att försöka sig på att byta själv sett till kostnaden för att anlita hantverkare, men är det värt risken att det inte blir bra och arbetet måste göras om?