Lite massage på jobbet hade varit trevligt

Jag har haft så ont i ryggen under den senaste veckan. Det är framförallt området runt axlarna som känns riktigt spänt. För ett tag sedan läste jag en mycket intressant artikel om hur bra svenska arbetsplatser är på företagshälsovård. Det är lätt att glömma att det inte bara är motion på arbetsplatsen som är avdragsgill sedan 2004 utan även massage. En bra massör låter som lösningen på mitt ryggproblem. Massagen verkar säkerligen även förebyggande och förhindrar framtida besvär.

Massage har många fördelar

En av mina bekanta har ett fysiskt arbete som sliter rejält på kroppen, hon har provat företagsmassage med mycket gott resultat. En massör kommer till hennes arbetsplats med regelbundna mellanrum. Jag tycker redan att veckan är alldeles för kort för att hinna med att gå till en privat massör på fritiden, att få den här typen av behandling på jobbet vore en dröm! Jag har läst på lite om fördelarna med massage och blev riktigt förvånad över hur många de är:

  • Mjukar upp kroppens muskler och vävnader
  • Frigör det lugnande hormonet oxytocin
  • Ger ökad koncentration och stärker immunförsvaret

Visst känns det som att massage på arbetsplatsen är ett riktigt bra upplägg både för företaget och för de som jobbar där? Piggare, friskare och lugnare människor skulle förbättra arbetsmiljön på mitt jobb rejält. Både jag själv, mina stressade kollegor och min hetlevrade chef skulle helt klart ha nytta av den här typen av friskvård. Jag tänker ta ett snack med min chef om detta omgående, gör det du också!