Vid vårt stundande fönsterbyte får det bli fönster i allmoge-stil!

Nu har jag bestämt mig!

Det känns som om jag och sambon har renoverat vårt nya hus hur länge som helst. Vi har tagit lite i taget och den här gången är det fönstren som ska bytas ut. Jag har alltid älskat en klassisk design medan Thomas har varit inställd på en mer modern stil. Vi har varit oense ganska länge men med lite övertalning fick jag idag som jag ville. Nu ska de gamla ramarna ut – i helgen börjar vi sätta in allmogefönster!

Fönster med många fördelar

Det finns verkligen många fördelar med allmogefönster. För det första hjälper de till att skapa en tidlös känsla, men som man säger är utseendet inte allt! Som man kan läsa på vissa hemsidor, till exempel Mockfjärds Fönster kan man välja energiglas. Detta gör i sin tur att isoleringsförmågan i fönstren kan öka med upp till 70 %. Dessutom reflekterar allmogefönster mindre solljus, vilket passar oss extra bra då vi märkt att det blir väldigt hett i huset på sommaren. Det känns kul att kunna spara lite pengar på köpet eftersom vi inte kommer behöva ha luftkonditionering på dygnet runt längre!

  • Fönster med klassisk design
  • Energi- och miljösmarta
  • Charmig och traditionell stil

Står du också i valet och kvalet när det kommer till ett beslut för vilka slags fönster som passar ditt hus bäst? Jag tycker att allmogefönster är ett självklart val om du är ute efter en riktigt härlig och gammaldags stil, men ändå vill effektivisera energiförbrukningen. Både miljön och din plånbok kommer tacka dig för det här supersmarta valet! Gör gärna som vi tänkt och lägg till haspar i mässing för en mer enhetlig känsla.